Αυτή η παραλλαγή του κλασικού Τιραμισού με Μαύρη Μπύρα αντί για καφέ εσπρέσο θα την λατρέψετε, ειδικά αν αγαπάτε το τιραμισού αλλά και την μαύρη μπύρα. Η πικρή και έντονη γεύση της μαύρης μπύρας ταιριάζει απόλυτα με την γλυκιά κρέμα του τιραμισού και το κακάο.
Συνταγή για Τιραμισού με Μαύρη Μπύρα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
2 κρόκους βιολογικών αυγών
100 γρ ζάχαρη
1 κουτάκι μαύρη μπύρα
50 ml φρέσκο γάλα
κακάο
μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη κρέμα.
Tip: μπορούμε να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία και με μίξερ
Σε ένα βαθύ σκεύος αδειάζουμε τη μπύρα και βουτάμε ένα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα γυρνώντας το από τις δύο πλευρές του.
Το αφαιρούμε, το κόβουμε στη μέση και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ποτήρι για μαρτίνι.
Από πάνω προσθέτουμε κρέμα μέχρι να σκεπάσουμε τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με ένα δεύτερο σαβαριάρ με μαύρη μπύρα κομμένο πάλι στη μέση και τελειώνουμε το τιραμισού στο ποτήρι γεμίζοντας το με επιπλέον κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα για 2-3 ώρες και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το κακάο.
Αυτή η συνταγή για τιραμισού με μπύρα θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα αν τη δοκιμάσετε.