Μία συνταγή για Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου που είναι πολύ πλούσια σε γεύση αλλά τόσο ελαφριά και χαμηλή σε λιπαρά.
Συνταγή για Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
500 γρ φρέσκα σπαράγγια
200 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς ζάχαρη
350 ml ζωμό λαχανικών
1 κτς ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια
1 μικρό πράσσο
1 λάιμ
Σχοινόπρασσο
Φιλέ αμυγδάλου
Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και με έναν αποφλοιωτή τα καθαρίζουμε περιμετρικά.
Tip: κρατάμε ένα σπαράγγι από τις δύο άκρες του, το λυγίζουμε και στο σημείο που θα σπάσει κρατάμε το πάνω μέρος του και κόβουμε τα υπόλοιπα στο ίδιο σημείο.
Κόβουμε τα σπαράγγια, το πράσσο και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια 1 εκατοστού.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ζωμό των λαχανικών.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα σπαράγγια.
Ρίχνουμε στη σούπα με τα σπαράγγια το ρόφημα αμυγδάλου και χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία υφή.
Μόλις πάρει η σούπα μία βράση την αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το χυμό από το μισό λάιμ και μία πρέζα πιπέρι καγιέν.
Σερβίρουμε τη Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου μαζί με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.