Με αυτή τη συνταγή για Κις Λορέν με Μπρόκολο θα μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά το μπρόκολο που είναι τόσο θρεπτικό και νόστιμο.
Συνταγή για Κις Λορέν με Μπρόκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 100 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη ζύμη τάρτας
100 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κτγ αλάτι
3 κτς νερό κρύο
Υλικά για τη γέμιση
400 γρ μπρόκολο
175 ml συμπυκνωμένο γάλα πλήρες ΔΕΛΤΑ Βλάχας
5 αυγά
4 κτς νερό
½ κτγ αλάτι
¼ κτγ πιπέρι
100 γρ τριμμένη γραβιέρα
επιπλέον 1 κτς τριμμένη γραβιέρα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση Συνταγής
Προετοιμασία της ζύμης για τάρτα
Αφαιρούμε το βούτυρο από το ψυγείο για 1 ώρα πριν την προετοιμασία της ζύμης.
Σε ένα μεγάλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, το προσθέτουμε στο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα γρήγορα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το νερό και γρήγορα σχηματίζουμε μία ομοιόμορφη μπάλα με τη ζύμη της τάρτας.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Προετοιμασία της Κις Λορέν με Μπρόκολο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη της Κις Λορέν από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανάμεσα από δύο λαδόκολλες, σε πάχος μισού εκατοστού.
Σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκατοστών τοποθετούμε τη ζύμη, την πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια για να φύγει ο αέρας από τη βάση και τα τοιχώματα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας για να ψηθεί πιο σωστά.
Παράλληλα πλένουμε το μπρόκολο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις φούντες του για να τις χρησιμοποιήσουμε στην Κις Λορέν.
Βράζουμε τις φούντες από το μπρόκολο για 4 λεπτά περίπου, σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
Μετά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσθέτουμε στο μείγμα της Κις Λόρεν το μπρόκολο μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα με τη ζύμη και από πάνω πασπαλίζουμε λίγο επιπλόν τυρί.
Ψήνουμε την Κις Λορέν για 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Στο τέλος σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την Κις Λορέν με Μπρόκολο μέσα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
Αφήνουμε την Κις Λορέν να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!