Αυτή η συνταγή για Τάπας με Ψητές Πιπεριές και Κάπαρη ταιριάζει απόλυτα με την αγαπημένη σας μπύρα!
Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ψάχνουμε αφορμή για μικρά απολαυστικά διαλείμματα μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτά τα Τάπας και παγωμένη Stella Artois.
Συνταγή για Τάπας με Ψητές Πιπεριές και Κάπαρη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4+
Υλικά Συνταγής
3 κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1 κτσ κάπαρη
3 κτσ ελαιόλαδο
50 ml λευκό ξύδι
1/2 κτγ πιπέρι καγιέν
1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκια Γαλλική μπαγκέτα
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκρίλ στο φούρνο, στη 2η θέση από πάνω.
Μόλις αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές από τη μία πλευρά τις γυρνάμε για να ψηθούν και από τις άλλες τους πλευρές.
Συνολικά θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά ψήσιμο.
Παράλληλα πλένουμε καλά την κάπαρη και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος με άφθονο νερό για να ξαλμυρίσει.
Αφαιρούμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις τοποθετούμε ζεστές μέσα σε ένα τάπερ που κλείνει καλά ή σε σακούλες με zipper.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε πάνω από ένα βαθύ πιάτο για να κρατήσουμε τα υγρά τους. Με προσοχή αφαιρούμε τα σπόρια τους, τις εσωτερικές μεμβράνες και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σουρώνουμε τα υγρά από τις πιπεριές σε ένα καθαρό σκεύος για να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, λίγο θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, τα υγρά από τις πιπεριές και στο τέλος το ξύδι.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, την κάπαρη, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε το μίγμα με τις πιπεριές από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο για να κρυώσει.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε πάνω σε κάθε φέτα μία ικανοποιητική ποσότητα από τις ψητές πιπεριές με την κάπαρη.
Απολαμβάνουμε τα τάπας με ψητές πιπεριές και κάπαρη μαζί με την αγαπημένη μας μπύρα Stella Artois.
Tip: μπορούμε να διατηρήσουμε τις πιπεριές στο ψυγείο για μία εβδομάδα και κάθε μέρα να απολαμβάνουμε αυτά τα μοναδικά τάπας.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!