Αυτή η Σαλάτα με Φράουλες, Παντζάρια και Κατσικίσιο Τυρί θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας, ειδικά αν έχετε και εσείς αδυναμία στις φράουλες!
Είναι μία πολύ εύκολη και γρήγορη σαλάτα και το μυστικό για σίγουρη επιτυχίας είναι να βρείτε νόστιμες και αρωματικές φράουλες. Εναλλακτικά αντί για τα φύλλα παντζαριού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρυφερά φύλλα ρόκας.
Συνταγή για Σαλάτα με Φράουλες, Παντζάρια και Κατσικίσιο Τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
Βινεγκρέτ φράουλας
100 γρ φρέσκες φράουλες
3 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα με φράουλες
200 γρ φράουλες
200 γρ βρασμένα παντζάρια
100 γρ τρυφερά φύλλα από παντζάρια
100 γρ κατσικίσιο τυρί chevre
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια τους.
Για την βινεγκρέτ φράουλας προσθέτουμε 100 γρ από τις καθαρισμένες φράουλες σε ένα μούλτι, μαζί με το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή και λεία βινεγκρέτ φράουλας.
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια, τα βρασμένα παντζάρια σε αντίστοιχου μεγέθους κυβάκια και τα τοποθετούμε και τα δύο μαζί σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε τις φράουλες και τα παντζάρια με 2 κ.σ. από τη βινεγκρέτ φράουλας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Πλένουμε τα φύλλα του παντζαριού, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 3 κ.σ. από τη βινεγκρέτ μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά το κατσικίσιο τυρί chevre από κάθε του πλευρά.
Για το σερβίρισμα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο τις φράουλες με τα παντζάρια, από πάνω προσθέτουμε τα φύλλα του παντζαριού και στο τέλος τοποθετούμε από πάνω το ψημένο κατσικίσιο τυρί και περιχύνουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Απολαμβάνουμε αμέσως αυτή την καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες, παντζάρια και κατσικίσιο τυρί.