Αυτή η συνταγή για Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη θα σας μείνει αξέχαστη! Το ψάρι μεταμορφώνεται πραγματικά και αποκτά μία ξεχωριστή νοστιμιά που θα σας εντυπωσιάσει.
Συνταγή για Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
2 μεγάλα φιλέτα τσιπούρας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνι αν νηστεύετε
2 κ.γ. κάπαρη
1 λεμόνι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ αμπελοφάσολα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε καλά τη τσιπούρα και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα δύο φιλέτα της με προσοχή.
Με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κόκκαλα από το φιλέτο.
Tip: μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρά μας να την φιλετάρει ή να αγοράσουμε έτοιμα φιλέτα τσιπούρας που βρίσκουμε στο εμπόριο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την πέτσα κάθε φιλέτου σε 3 μέρη.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τον άνηθο και στύβουμε το λεμόνι για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη συνταγή.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο τηγάνι τα δύο φιλέτα τη τσιπούρας με την πέτσα προς τα κάτω.
Σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε για να σοταριστούν επιπλέον 3 λεπτά περίπου από την άλλη πλευρά.
Γυρνάμε πάλι τα φιλέτα της τσιπούρας έτσι ώστε να είναι η πέτσα τους προς τα κάτω και προσθέτουμε το βούτυρο, 1 κ.γ. άνηθο, τον χυμό του λεμονιού και την κάπαρη.
Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού.
Σερβίρουμε το κάθε ένα Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη μαζί με βρασμένα αμπελοφάσουλα τα οποία έχουμε γλασάρει σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο ή κάποια άλλη γαρνιτούρα.