Τα Μύδια Αχνιστά είναι μία κλασική Βελγική συνταγή και σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και παγωμένη μπύρα. Μπορούμε να βρούμε πολλές παραλλαγές και η συγκεκριμένη συνταγή για Μύδια Αχνιστά με Μπύρα είναι πολύ απλή και θέλει μόνο λίγα λεπτά μαγειρέματος.
Συνταγή για Μύδια Αχνιστά με Μπύρα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1 κ. μύδια με κέλυφος, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2-3 κλωνάρια σέλερι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml μπύρα Stella Artois
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 μεγάλες πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα μπεαρνέζ
Εκτέλεση Συνταγής
Αν έχουμε αγοράσει φρέσκα μύδια πρέπει πρώτα να τα καθαρίσουμε καλά εξωτερικά, πριν τα μαγειρέψουμε. Τα πλένουμε αρχικά και μετά με ένα μαχαιράκι ή χοντρό σύρμα καθαρίζουμε καλά τα μύδια.
Αν επιλέξουμε κατεψυγμένα μύδια με κέλυφος, τα μαγειρεύουμε απευθείας από την κατάψυξη.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και μετά σε φέτες.
Αντίστοιχα καθαρίζουμε το σέλερι και κόβουμε τα κλωνάρια του σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κόκκινο τσίλι και προχωράμε με το μαγείρεμα για τα Μύδια Αχνιστά με Μπύρα.
Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και μετά προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με το σέλερι. Σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι.
Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τα μύδια, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μπύρα και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Αν έχουμε επιλέξει φρέσκα μύδια τα μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και ελέγχουμε μετά αν έχουν ανοίξει όλα. Τα κλειστά τα πετάμε. Αν έχουμε επιλέξει κατεψυγμένα μύδια θα τα μαγειρέψουμε αρχικά 3 λεπτά με κλειστό καπάκι για να ξεπαγώσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους και μετά άλλα 5 λεπτά με ανοιχτό καπάκι σε υψηλή θερμοκρασία.
Παράλληλα πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε καλά αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και μετά προσθέτουμε τις πατάτες. Θα χρειαστούμε περίπου 20 λεπτά για τις πατάτες τηγανητές.
Τα Μύδια Αχνιστά με Μπύρα είναι έτοιμα για σερβίρισμα και από πάνω τους προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Απολαμβάνουμε τα Μύδια με πατάτες τηγανητές, σάλτσα μπεαρνέζ, παγωμένη Stella Artois και καλή παρέα!