Αυτή η συνταγή για Burger Σολομού είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα απλά βήματα. Απολαύστε την και η λέξη burger θα αποκτήσει άλλο νόημα με αυτά τα Burger Σολομού!
Συνταγή για Burger Σολομού
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-6
Υλικά Συνταγής
650 γρ φιλέτο σολομού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ λιωμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό από λάιμ
120 γρ λευκό ψωμί του τόστ
150 γρ κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
6 μικρά ψωμάκια μπριός
σάλτσα tartar
άγρια ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε με την προετοιμασία για τα μπιφτέκια σολομού που είναι και η καρδιά του Burger Σολομού.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αλλάξει λίγο χρώμα, χωρίς όμως να μαυρίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε και το αδειάζουμε σε μία μπασίνα.
Σε ένα multi τοποθετούμε σε μικρά κομμάτια το ψωμί χωρίς την κόρα και το χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μικρά ψιχουλάκια. Τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε στην μπασίνα με το κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε το φιλέτο σολομού από τυχόν κόκαλα και αφαιρούμε την πέτσα του. Θέλει προσοχή γιατί αν έχουν μείνει κόκαλα θα χαλάσουν την υφή από το Burger Σολομού μας.
Κόβουμε ένα κομμάτι από το φιλέτο, βάρους περίπου 150 γρ και το τοποθετούμε σε ένα multi. Το χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη υφή μους από τον σολομό.
Tip: Αυτή η μους είναι που θα δέσει το μπιφτέκι σολομού
Τον υπόλοιπο σολομό τον κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκατωστού.
Στην μπασίνα προσθέτουμε τη μους του σολομού μαζί με τα κυβάκια σολομού, το τζίντζερ, το σκόρδο λιωμένο, το κόλιανδρο, τον χυμό από το λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια ή ένα κουτάλι, σκεπάζουμε τη μπασίνα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τον κιμά του σολομού από το ψυγείο και πλάθουμε 6 μικρά μπιφτέκια σολομού στην διάμετρο που έχουν τα ψωμάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε 4 μεγαλύτερα Burger Σολωμού αρκεί να έχουμε προμηθευτεί μεγάλα ψωμάκια για burger.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι grill, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια σολομού για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Αν τα θέλουμε καλά ψημένα τα αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά.
Μόλις ψηθούν τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο και προχωράμε στην συναρμολόγηση του Burger Σολομού.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε λίγο στο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια σολομού. Για κάθε ένα burger σολομού ακουμπάμε το μισό ψωμάκι σε μία επιφάνεια και προσθέτουμε με τη σειρά λίγη σάλτσα tartar, ένα μπιφτέκι σολομού, λίγη άγρια ρόκα, λίγη σάλτσα tartar και κλείνουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα Burger Σολομού.
Τα Burger Σολομού είναι έτοιμα και τα απολαμβάνουμε ζεστά!