Αυτή η συνταγή για σαλάτα Caprese με Ροδάκινα είναι μια αρωματική παραλλαγή της κλασικής Ιταλικής σαλάτας Caprese, στην οποία έχουν προστεθεί φρέσκα ροδάκινα. Η σαλάτα caprese είναι από τις αγαπημένες μου για το καλοκαίρι και το μυστικό για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι η σωστή επιλογή των υλικών και το μοναδικό άρωμα από τα ροδάκινα.
Συνταγή για Caprese με Ροδάκινα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: –
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
1 ώριμο ροδάκινο
3 ώριμες ντομάτες pomodoro ή 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 φρέσκες μοτσαρέλες (προτιμήστε mozzarella bufala)
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αντίστοιχα πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε ροδέλες.
- Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από το νερό που διατηρείται και την κόβουμε πάλι σε λεπτές ροδέλες.
- Για την Caprese με Ροδάκινα τοποθετούμε σε ένα πιάτο εναλλάξ μία ροδέλα ντομάτας, μετά μία μοτσαρέλα και στο τέλος μία φέτα από το ροδάκινο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα μερικά φυλλαράκια από τον φρέσκο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Tην απολαμβάνουμε μέ ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.