Η συνταγή για αρνάκι στο φούρνο είναι πολύ κλασική αλλά έχει λίγα μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα πολύ καλό κομμάτι αρνιού γιατί η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη βάση για μία επιτυχημένη συνταγή.
Προσωπικά επιλέγω μικρά μπουτάκια αρνίσια που είναι από τα πιο τρυφερά μέρη του αρνιού και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αρώματα, μπορείτε και εσείς να φτιάξετε το πιο νόστιμο αρνί στο φούρνο! Μπορείτε φυσικά να διαλέξετε ένα μεγάλο μπούτι ή άλλο μέρος τους αρνιού.
Συνταγή για Αρνάκι στο φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας: 150 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
2 αρνίσια μπουτάκια συνολικού βάρους 1.700 γρ
4-5 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο δενδρολίβανο
4-5 πατάτες
150 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλάκια μέλι
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε 2 ή 4 μέρη.
Τοποθετούμε το αρνάκι σε ένα ταψί του φούρνου.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπες στα αρνίσια ποδαράκια και μέσα τους προσθέτουμε λίγο φρέσκο δενδρολίβανο και μία φετούλα σκόρδο.
Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη multi τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του κρασιού και απλώνουμε το μισό μείγμα πάνω από το αρνάκι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Αδειάζουμε την υπόλοιπη μισή μαρινάτα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί με το αρνί και στο τέλος ρίχνουμε το κρασί.
Κλείνουμε το ταψί από πάνω με μία λαδόκολλα και από πάνω κλείνουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το αρνάκι στο φούρνο στους 180°C για 90 λεπτά, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Τόσο νόστιμο αρνί στο φούρνο δεν έχετε δοκιμάσει ξανά!