Αυτή η συνταγή για Ζυμαρικά με Pesto και Καλαμάρι έχουν ένα ξεχωριστό άρωμα θάλασσας και φρέσκου βασιλικού. Το καλαμάρι με πέστο βασιλικού μπορείτε να το ετοιμάσετε και σαν ορεκτικό, χωρίς τα ζυμαρικά. Με αυτόν όμως τον συνδυασμό, το αποτέλεσμα είναι πιο απολαυστικό και κατάλληλο για ένα πλούσιο γεύμα.
Συνταγή για Ζυμαρικά με Πέστο Βασιλικού και Καλαμάρι
Υλικά Συνταγής
350 γρ φρέσκο καλαμάρι ή καλαμαράκια
3-4 κουταλιές φρέσκο πέστο βασιλικού
300 γρ casarecce ή άλλα ζυμαρικά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ (προαιρετικά)
λίγο αυγοτάραχο Μεσολογγίου (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε μία μικρότερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σωτάρουμε το καλαμάρι για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο καλαμάρι.
Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε μερίδες, μαζί με λίγα καρέ ντομάτας και διακοσμούμε με λεπτές φέτες από το αυγοτάραχο.
Μπορείτε να προσθέσετε και καβουρδισμένο κουκουνάρι από πάνω.