Τα Cookies με Σοκολάτα είναι τα αγαπημένα μπισκότα των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τα απολαύσουμε!
Συνταγή για Cookies με Σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 12-16 τεμάχια
Υλικά Συνταγής
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
160 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 αυγό
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ βούτυρο
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα σκόνη
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το λιώνουμε για 30-40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι, αρκεί να μην ζεσταθεί πολύ.
Σε ένα μεγάλος σκεύος χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποιούμε τον κάδο του μίξερ ή ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία μαλακή ζύμη για τα μπισκότα σοκολάτας.
Tip: η τέλεια ζύμη για cookies πρέπει να είναι μαλακιά αλλά να μην κολλάει πολύ στα χέρια. Επομένως αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι και ζυμώνουμε πάλι.
Μόλις η ζύμη για τα cookies είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ή με τα χέρια.
Πλάθουμε με τα χέρια τα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας σε 16 μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά του φούρνου με λαδόκολλα.
Tip: αν θέλετε πιο μεγάλα μπισκότα τότε μπορείτε να χωρίζετε τι ζύμη των cookies σε 12 μέρη και να πλάσετε μεγαλύτερες τις μπαλίτσες με τη ζύμη.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 9-11 λεπτά και μετά αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν για 30 λεπτά.
Tip: θέλει προσοχή να μην ψηθούν πολύ ώστε να μείνουν μαλακά
Απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα cookies με σοκολάτα ζεστά, λίγα λεπτά αφού βγουν από το φούρνο ή περιμένουμε να κρυώσουν και να τα καταναλώσουμε τις επόμενες μέρες.