Κάθε χρόνο περισσεύει γαλοπούλα και την επόμενη μέρα τη χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές. Τα λεγόμενα leftovers είναι μία τάση που έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και στην ουσία είναι συνταγές με ότι μας έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα, σε συνδυασμό με απλά υλικά που μπορεί να έχουμε ή να βρούμε εύκολα.
Η συγκεκριμένη συνταγή για τη γαλοπούλα που περίσσεψε είναι πολύ απλή και μπορείτε να κάνετε τις δικές σας παραλλαγές.
Συνταγή για Τάρτα με Γαλοπούλα
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ περισσεύματα γαλοπούλας
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 60 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί
- λίγα φρέσκα μανιτάρια
- λίγο ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι
Η τάρτα αυτή φτιάχνεται με ότι υλικά έχει ο καθένας, οπότε εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- γραβιέρα αντί για τη μοτσαρέλα
- φέτα αντί για το κατσικίσιο τυρί
- αν δεν θέλετε τα μανιτάρια μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές ή φέτες φρέσκιας ντομάτας
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ταψί στρώνουμε την σφολιάτα, πάνω σε λαδόκολλα ή σιλικόνη.
Διπλώνουμε τις 4 πλευρές τις και στο εσωτερικό της προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τη μοτσαρέλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας από πάνω τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη και από πάνω το κατσικίσιο τυρί, τα μανιτάρια και λίγο θυμάρι.
Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου στα μανιτάρια.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20 λεπτά.
Την κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή.