Αυτή η συνταγή για μιλφέιγ σολομού θα σας μείνει απλά αξέχαστη! Ενώ φαίνεται πολύπλοκη, είναι μία πολύ εύκολη συνταγή και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σας φίλους.
Αλμυρό μιλφέιγ σαν και αυτό δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά. Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για ένα γιορτινό τραπέζι, αλλά και για πιο απλές αλλά ιδιαίτερες στιγμές σας.
Συνταγή για Μιλφέιγ με καπνιστό Σολομό
Υλικά Συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ καπνιστό σολομό
1 λεμόνι
2 πακέτα μαρσκαρπόνε των 250 γρ
λίγο σχοινόπρασο
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε από την προετοιμασία των φύλλων του μιλφέιγ.
Στο ταψί του φούρνου, απλώνουμε μία λαδόκολλα και από πάνω την σφολιάτα.
Τρυπάμε καλά με ένα πηρούνι για να μην φουσκώσει πολύ και να ψηθεί σωστά.
Tip: για καλύτερο αποτέλεσμα, απλώνουμε άλλη μία λαδόκολλα από πάνω και τοποθετούμε ένα 2ο ταψί.
Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, μετά αφαιρούμε το πάνω ταψί και την λαδόκολλα και ψήνουμε για επιπλέον 3 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη διάστασης 12×15 εκ. περίπου.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί, τον χυμό από μισό λεμόνι, λίγο ξύσμα λεμόνι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και προχωράμε με το στήσιμο του μιλφέιγ σολομού.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα 1 φύλλο ψημένης σφολιάτας.
Από πάνω αλοίφουμε το 1/3 της κρέμας μασκαρπόνε και μετά προσθέτουμε φέτες καπνιστού σολομού, μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του φύλλου.
Επαναλαμβάνουμε με άλλες 2 στρώσεις και το μιλφέιγ με καπνιστό σολομό είναι σχεδόν έτοιμο.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και πριν το σερβίρουμε κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι περιμετρικά τις 4 πλευρές για να δώσουμε το τέλειο σχήμα.
Το απολαμβάνουμε την ίδια μέρα που το φύλλο διατηρείται τραγανό.