Σας έχει τύχει να βρεθείτε σε ένα Πασχαλινό τραπέζι και την ώρα που περιμένετε την ζεστή, παραδοσιακή μαγειρίτσα, να βλέπετε αρνητικές αντιδράσεις από κάποιους που δεν θέλουν ούτε να την βλέπουν; Με τη μαγειρίτσα με μανιτάρια αυγολέμονο μπορούν όλοι να απολαύσουν αυτό το τόσο νόστιμο πιάτο, στην πιο ελαφριά του παραλλαγή.
Προσωπικά λατρεύω την κλασική μαγειρίτσα αλλά πριν χρόνια έφτιαξα αυτή την εκδοχή για αγαπημένα μου πρόσωπα και ενθουσιάστηκα. Τα αρώματα της είναι ίδια με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και επειδή έχει μανιτάρια αντί για συκωτάκια, μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών εύκολα και χωρίς τύψεις όλο τον χρόνο!
Συνταγή για Μαγειρίτσα με Μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
150 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
150 γρ μανιτάρια καφέ
150 γρ μανιτάρια λευκά
150 γρ μανιτάρια πλευρώτους
4-5 μικρά βιολογικά κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο
1 αυγό
1 μεγάλο λεμόνι
2 κουταλάκια corn flour
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μία καθαρή πετσέτα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο και σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα πάνω στις επαγωγικές εστίες της NEFF και την ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Χάρη στο καινοτόμο χειριστήριο Twist Pad Flex®, μπορείτε να ενεργοποιήστε την επιθυμητή ζώνη μαγειρέματος πάνω στην εστία σας με ένα ελαφρύ άγγιγμα. Περιστρέψτε τον έξυπνο μαγνητικό διακόπτη, για να επιλέξετε την επιθυμητή βαθμίδα ισχύος και παρακολουθήστε τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που υποδεικνύει το επίπεδο θερμοκρασίας.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και ανακατεύουμε συνεχώς.
Είναι σημαντικό η θερμοκρασία στην κατσαρόλα μας να διατηρείται σταθερή για να μην καούν τα μανιτάρια. Χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα τηγανίσματος της NEFF δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για αυτό, αφού ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία και τη διατηρεί σε σταθερά επίπεδα.
Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Αφαιρούμε σε ένα βαθύ πιάτο τα μανιτάρια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα πάλι λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά το κρεμμυδάκι και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 750 ml νερό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε τη μαγειρίτσα και αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με το αυγολέμονο. Το μυστικό είναι ότι το προετοιμάζουμε σε έναν πολυκόφτη μίξερ, όπου προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το αυγό, το corn flour και χτυπάμε καλά για να γίνουν σαν κρέμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα του αυγολέμονου. Με γρήγορες κινήσεις ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και μετά ανακατεύουμε τη μαγειρίτσα.
Bάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Την σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτή η μαγειρίτσα με μανιτάρια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική! Αντιθέτως είναι μία υπέροχη μανιταρόσουπα για κάθε περίσταση.