Έψαχνα καιρό για μία εύκολη συνταγή για mac and cheese με σίγουρο αποτέλεσμα και πλούσια γεύση. Έκανα αρκετές δοκιμές για να καταλήξω σε αυτή τη συνταγή mac and cheese και όταν τη δοκιμάσετε θα ενθουσιαστείτε. Τραγανά απ”εξω και τόσο ζουμερά στο εσωτερικό τους!
Συνταγή για Mac and Cheese
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
500 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι
500 γρ. τριμμένο τσένταρ
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4 λευκές φέτες ψωμί του τοστ
150 γρ. βούτυρο
1,3 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε μία επιφάνεια και με ένα μεγάλο μαχαίρι τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Λιώνουμε 30 γρ από το βούτυρο και περιχύνουμε τα κυβάκια του ψωμιού.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για το mac n cheese για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μία άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 120 γρ. από το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί το μείγμα, χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έντονα με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ για τα mac and cheese.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το τριμμένο τσένταρ, την γραβιέρα και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα πυρέξ διαστάσεων 25×30 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα για το mac and cheese.
Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού με το βούτυρο.
Ψήνουμε το mac and cheese για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Μόλις πάρει χρώμα από πάνω το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε μακαρόνια με τυρί ζεστά σε μερίδες και προσθέτουμε στα πιάτα λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.