Αυτή η συνταγή για κρεατόσουπα με μοσχάρι είναι ιδανική για τις μέρες που έχει κρύο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Η κρεατόσουπα μου θυμίζει πάντα τη ζεστασιά ενός ορεινού χωριού και είναι μία από τις αγαπημένες μου Κυριακάτικες συνταγές για τον χειμώνα.
Χρησιμοποιώ οσομπούκο μοσχάρι γιατί είναι πολύ τρυφερό κομμάτι για σούπα και το μεδούλι από το κόκκαλο κάνει τη διαφορά! Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ποντίκι ή άλλο κομμάτι κατάλληλο για σούπα.
Συνταγή για Κρεατόσουπα
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής
1 κ. οσομπούκο με το κόκκαλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 μεγάλα καρότα
3 κολοκυθάκια
1 μεγάλη πατάτα
χυμό από 1-2 λεμόνια
50 ml λευκό κρασί
5-6 κλωναράκια θυμάρι
φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε καλά το οσομπούκο από όλες τις πλευρές και μετά το αλευρώνουμε καλά έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μετά το οσομπούκο, τη δάφνη και το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και να τις αφαιρέσουμε πριν το σερβίρισμα.
Σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε του πλευρά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 8, την πάπρικα, το θυμάρι και προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζεστό νερό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε την κρεατόσουπα με τα λαχανικά για 1,5 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη κρεατόσουπα.
Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά τη κρεατόσουπα με τα λαχανικά.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε την κρεατόσουπα με λαχανικά μαζί με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.