Αν ψάχνετε ένα υγιεινό και πολύ θρεπτικό σνακ τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το κέικ βρώμης με μήλα και μπανάνα! Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και κατάλληλο για το σχολείο, την εκδρομή ή το γραφείο, για όταν θέλουμε κάτι γλυκό που θα μας δώσει δυνάμεις, με το Slim Fix υγρό γλυκαντικό με στέβια και χωρίς ζάχαρη. Η υφή του είναι αρκετά υγρή γιατί έχει όλα αυτά τα φρούτα μέσα και λίγη βρώμη μόνο.
Συνταγή για Κέικ Βρώμης με Μήλα και Μπανάνες
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 10+
Υλικά Συνταγής
4 μεσαία μήλα
4 μεσαία αυγά
3 ώριμες μπανάνες
80 γρ σκόνη αμυγδάλου ή λευκά ωμά αμύγδαλα
150 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ βρώμη
1 κτγ Slim fix υγρό γλυκαντικό με στέβια
1,5 κτγ baking powder
1 κτγ κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Επιπλέον βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Ξεφλουδίζουμε τα 3 μήλα και τα τρίβουμε με έναν χοντρό τρίφτη σε ένα βαθύ πιάτο.
Πιέζουμε με δύναμη τα μήλα μέσα σε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι ή τα στύβουμε με τα χέρια μας για να βγουν τα υγρά τους.
Tip: τα υγρά αυτά από τα μήλα είναι πολύ θρεπτικά και μπορείτε να τα πιείτε.
Παράλληλα λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο.
Σε ένα μεγάλο πολυμίξερ μούλτι χτυπάμε δυνατά τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη.
Προσθέτουμε στη βρώμη τη σκόνη αμυγδάλου, την κανέλα, το αλάτι, το baking powder, το Slim Fix υγρό γλυκαντικό με στέβια, το μαλακό βούτυρο και χτυπάμε ξανά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τις λιωμένες μπανάνες και χτυπάμε ελαφρά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα γιατί δεν θέλουμε να τα λιώσουμε με το μούλτι.
Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα 20×25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα για το Κέικ Βρώμης με Μήλα και Μπανάνες.
Κόβουμε λεπτές φέτες από το 4ο μήλο και τοποθετούμε μερικά κομμάτια του πάνω από το κέικ με βρώμη.
Ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το τρυπάμε.
Αφήνουμε το κέικ μήλου με βρώμη να κρυώσει για 10 λεπτά, μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το αφήνουμε πάνω σε μία λεπτή σχάρα να κρυώσει τελείως.
Κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια και το διατηρούμε σε ένα σκεύος που σφραγίζει με καπάκι για να μη στεγνώσει.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!