Αυτή η συνταγή για γαρίδες πίκλα με φινόκιο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Ιδανικά τις ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα αλλά αν δεν έχουμε πολύ χρόνο μπορούμε να τις απολαύσουμε την ίδια μέρα, μετά από λίγες ώρες, γιατί τις ζεματίζουμε για να κερδίσουμε χρόνο.
Συνταγή για Γαρίδες Πίκλα με Φινόκιο
Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα
Μερίδες: 2-3
Υλικά Συνταγής
12 φρέσκες μεγάλες γαρίδες
1/2 φινόκιο
1/2 μικρό κρεμμύδι
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
2 ραπανάκια
6 κτς χυμό λεμονιού
4 κτς ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε τις γαρίδες ολόκληρες για μισό λεπτό μόνο.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσουμε το μαγείρεμα τους.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και κρατάμε μόνο τις καθαρισμένες ουρές τους.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε λίγο την εξωτερική πλευρά της κάθε γαρίδας και με ένα τσιμπηδάκι αφαιρούμε το έντερο τους.
Παράλληλα αφαιρούμε τις φουντίτσες από το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Αντίστοιχα καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τα ραπανάκια και το τσίλι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το τσίλι, τα ραπανάκια και το φινόκιο.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε τις γαρίδες πίκλα με φινόκια σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για ιδανικά για 1 μέρα και τις διατηρούμε μέχρι 3 μέρες.
Tip: αυτή είναι μία συνταγή για γρήγορη πίκλα γαρίδας και επειδή τις ζεματίζουμε μπορούμε να τις απολαύσουμε ακόμη και την ίδια μέρα αρκεί να τις αφήσουμε να μαριναριστούν για λίγες ώρες.
Σερβίρουμε τις γαρίδες πίκλα με φινόκιο απευθείας από το ψυγείο μαζί με τις φουντίτσες από το φινόκιο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!