Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για το πιο αφράτο κέικ μπανάνα!
Συνήθως τα περισσότερα κείκ μπανάνας είναι πιο υγρά και δεν φουσκώνουν πολύ και έψαχνα μία συνταγή για ένα πραγματικά αφράτο κέικ μπανάνας. Μετά λοιπόν από διάφορες δοκιμές κατέληξα στην παρακάτω συνταγή και αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Συνταγή για Αφράτο Κέικ Μπανάνα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Υλικά Συνταγής
3 μεσαίες ή 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ζάχαρη
60 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1-2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 °C.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Με ένα μεγάλο πιρούνι τις πολτοποιούμε καλά έτσι ώστε να μην έχουν κομματάκια. Για το πιο αφράτο κέικ μπανάνα μπορούμε να τις λιώσουμε σε ένα μούλτι.
Προσθέτουμε στις μπανάνες τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το λάδι και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι ή ένα σύρμα.
Σε ένα άλλο μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπείκιν πάουντερ, τη σκόνη σόδας, την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα ξερά υλικά με ένα κουτάλι και τα αδειάζουμε στο μείγμα με τις μπανάνες.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα για το κέικ μπανάνα.
Λαδώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα 25 εκατοστών και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
Ψήνουμε το κείκ μπανάνα σε προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Το ελέγχουμε τρυπώντας το στο κέντρο με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο, ενώ αν έχει ζύμη που κολλάει το ψήνουμε λίγο ακόμη.
Περιμένουμε 30 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε το κέικ μπανάνα.
Απολαμβάνουμε το πιο αφράτο κέικ μπανάνα όλες τις ώρες της ημέρας!
Αν είστε λάτρης της σοκολάτας δοκιμάστε το Κέικ Μπανάνα με Σοκολάτα.