Το πιο νόστιμα και ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου είναι αυτά που φτιάχνονται από μπουτάκια, χωρίς κόκκαλο. Αν μαριναριστούν σωστά θα αποκτήσουν πλούσια αρώματα και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές γιατί είναι ένα πολύ ελαφρύ και διαιτητικό πιάτο.
Μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για όλη την οικογένεια, αρκεί να προσθέσετε λίγες ψητές πίτες για σουβλάκια και το χαμόγελο σας. Τα αρώματα που έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτά που προτιμώ με το κοτόπουλο, αλλά εσείς μπορείτε να προσθέτε τα αγαπημένα σας και να ετοιμάσετε τα δικά σας καλύτερα σουβλάκια κοτόπουλο.
Συνταγή για Σουβλάκι Κοτόπουλο μαριναρισμένο με Γιαούρτι
Υλικά Συνταγής
700 γρ μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι τούρμερικ (κουρκουμά)
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
φρέσκο δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε σε ένα πολυμίξερ.
Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο, το προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με όλα τα αρώματα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε κομματάκια το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στην μαρινάδα και ανακατεύουμε πάλι.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30-60 λεπτά στο ψυγείο.
Περνάμε τα κομματάκια του κοτόπουλου απευθείας στα σουβλάκια που έχουμε, μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
Tip: αν έχετε ξύλινα σουβλάκια, να τα μουσκέψετε σε νερό για 1 ώρα για να μην καούν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ή στο γκριλ του φούρνου, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
Σερβίρουμε με φρέσκες ώριμες ντομάτες, διακοσμούμε με μαϊντανό και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
Θα δείτε ότι είναι το πιο νόστιμο, διαιτητικό και ελαφρύ κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει.