Τα chips λαχανικών είναι το αγαπημένο μου snack για στιγμές που θέλω κάτι ελαφρύ και γευστικό.
Όσα περισσότερα λαχανικά χρησιμοποιηούμε για τα chips λαχανικων, τόσο πιο καλό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Συνταγή για Chips Λαχανικών
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο παντζάρι
1 πατάτα
1 γλυκοπατάτα
1 μεγάλο καρότο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Με ένα μαντολίνο λαχανικών, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Το ιδανικό πάχος είναι μέχρι 1 χιλιοστό.
Μόλις κόψουμε όλα τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
Tip: Προσοχή με το παντζάρι γιατί μπορεί να βάψει τα υπόλοιπα λαχανικά σας. Καλύτερα να το βάλετε κάπου ξεχωριστά.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180-190 °C στον αέρα.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε με προσοχή τα λαχανικά, χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους.
Τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Θέλει προσοχή να μην μαυρίσουν, οπότε μετά τα πρώτα 10 λεπτά τα κοιτάμε ανά 2 λεπτά.
Τα πιο νόστιμα και σπιτικά τσιπς λαχανικών μπορείτε να τα ετοιμάσετε τώρα και εσείς.