Με αυτή τη συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ chimichurri και ψητά μανιτάρια μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να τους κάνετε να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα καλό εστιατόριο!
Το μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα από μόνο του είναι ένα πολύ νόστιμο κομμάτι κρέατος αλλά είναι σημαντικό να το ψήσουμε καλά, για να διατηρήσει τους χυμούς του και να το συνοδεύσουμε αντίστοιχα με καλά υλικά για να το απογειώσουμε!
Για εγγυημένο επομένως ψήσιμο χρησιμοποιώ το ψηφιακό θερμόμετρο της Broil King που μετράει με ακρίβεια την θερμοκρασία του κρέατος και μπορώ εύκολα και γρήγορα να ρυθμίσω το ψήσιμο που θέλω, ανάλογα με το κρέας που θα επιλέξω. Μάλιστα διαθέτει 2 ακίδες με αποτέλεσμα να μπορούμε να παρακολουθούμε παράλληλα το ψήσιμο σε 2 ξεχωριστά κομμάτια! Μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τη δύναμη του!
Συνταγή για Φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ chimichurri και ψητά μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο μοσχαρίσιο φιλέτο 300-350 γρ
500 γρ μανιτάρια χρυσές τρομπέτες
30 γρ βούτυρο
Για τον πουρέ chimichurri:
4 κτς ελαιόλαδο
1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά κέρατο
2 λάιμ
½ ματσάκι σχοινόπρασο
½ ματσάκι κόλιανδρο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε καθαρίζοντας με προσοχή τα μανιτάρια με ένα πινέλο ή με το χέρι μας από τυχόν χώματα.
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ψήνουμε τα μανιτάρια στο μπάρμπεκιου, πάνω στην μαντεμένια πλάκα ψησίματος της Broil King, η οποία έχει μια λεπτή επίστρωση από πορσελάνη και η λεία της πλευρά είναι τέλεια για σοτάρισμα ή τηγάνισμα.
Εφαρμόζουμε επομένως τη μαντεμένια πλάκα μέσα στο μπάρμπεκιου, αντικαθιστώντας 2 κομμάτια από τις σχάρες του και το ζεσταίνουμε καλά για λίγα λεπτά.
Παράλληλα αλείφουμε ελαφρά το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί το bbq τοποθετούμε το φιλέτο στη σχάρα και του βάζουμε μία ακίδα από το ψηφιακό θερμόμετρο στο κέντρο του. Επιλέγουμε από το θερμόμετρο το είδος του κρέατος και το ψήσιμο που θέλουμε και απλά ακολουθούμε τις οδηγίες. Τόσο απλά!
Είναι απίστευτο το πόσο εύκολο μπορεί να γίνει πλέον το ψήσιμο σε μπάρμπεκιου και να έχουμε πάντα το ιδανικό ψήσιμο.
Μαζί προχωράμε και με τα μανιτάρια που θα χρειαστούν 8-10 λεπτά στο σύνολο.
Τοποθετούμε πάνω στην πλάκα το βούτυρο και μετά τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγα λεπτά και τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ή μία τσιμπίδα για να μαραθούν όλα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μόλις το φιλέτο είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το μπάρμπεκιου, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε όλες τους τις πλευρές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Αντίστοιχα αφαιρούμε τα μανιτάρια μόλις καραμελώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με μεμβράνη για να διατηρηθούν ζεστά πριν τα σερβίρουμε.
Ετοιμασία του πουρέ chimichurri
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μία πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο κομμένο και την καυτερή πιπεριά.
Προσοχή με την ποσότητα της πιπεριάς για να γίνει όσο καυτερό θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μισή για πιο ήπιο αποτέλεσμα.
Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα μυρωδικά και τον χυμό από το λάιμ.
Ανακατεύουμε γρήγορα για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν και αδειάζουμε το μείγμα για τον πουρέ τσιμιτσούρι σε ένα μεγάλο μπλέντερ.
Χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία βελούδινη υφή.
Σερβίρισμα
Σε ένα μεγάλο πιάτο φτιάχνουμε ένα δαχτυλίδι με τα μανιτάρια και στο κέντρο του προσθέτουμε μία καλή ποσότητα από τον πουρέ chimichurri.
Εναλλακτικά μοιράζουμε τα μανιτάρια και τον πουρέ σε δύο πιάτι, κόβουμε το φιλέτο στη μέση και το τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε πιάτου.
Το φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ chimichurri και ψητά μανιτάρια είναι έτοιμο και με αυτό θα εντυπωσιάσετε και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σας!
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!