Η Σαλάτα με Κοτόπουλο είναι η καλύτερη λύση για το βράδυ και για περιόδους που θέλουμε να προσέχουμε λίγο τη διατροφή μας. Επιπλέον υπάρχουν ορισμένες στιγμές που θέλουμε να φτιάξουμε κάτι απλό, αλλά και εντυπωσιακό για τους φίλους και την οικογένεια μας, χωρίς όμως πολλά λιπαρά. Μία τέτοια μέρα μετέτρεψα και εγώ μία απλή Σαλάτα με Κοτόπουλο, σε ένα πιάτο έτοιμο για.. φωτογράφιση!
Η παρακάτω συνταγή για Σαλάτα με Κοτόπουλο αποτελεί τη βάση για χιλιάδες συνδυασμούς και παραλλαγές, αρκεί να θέλετε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικά υλικά.
Συνταγή για Ελαφριά Σαλάτα με Κοτόπουλο
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το κοτόπουλο
1 στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα του
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/4 κ.γ. δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για την sauce
50 γρ. λευκό ξύδι βαλσαμικό
200 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. μουστάρδα Dijon
10 γρ. θυμαρίσιο μέλι
25 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
λίγο αλάτι
Υπόλοιπα Υλικά
φρέσκια άγρια ρόκα
200 γρ. ντοματίνια
κρέμα βαλσάμικου
μαϊντανό για το δέσιμο
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε με το μαρινάρισμα του κοτόπουλου και το ψήσιμο του ώστε να κρυώσει, πριν το σερβίρουμε.
Σε ένα μικρό μπωλ, αναμειγνύουμε τα υλικά του κοτόπουλου και μετά τα απλώνουμε καλά πάνω στο στήθος.
Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στο BBQ ή σε τηγάνι grill και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μόλις είναι κοντά σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβουμε προσεκτικά σε λεπτές φέτες.
Προχωράμε με την προετοιμασία της sauce. Βάζουμε όλα τα υλικά της, εκτός από το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκάλι, στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ώστε η vinaigrette μας να αρχίζει να δένει. Όσο προσθέτουμε το ελαιόλαδο αρχίζει να πήζει και στο τέλος την αραιώνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι.