Πόσες φορές θέλετε ένα cheeseburger στο σπίτι αλλά απογοητεύεστε τελικά από τα delivery; Με αυτή τη συνταγή για Black Angus Double Cheeseburger θα συνειδητοποιήσετε ότι το πιο νόστιμο μπέργκερ είναι αυτό που μπορείτε να φτιάξετε εσείς στο σπίτι σας!
Αυτή είναι η βασική συνταγή για Αμερικάνικο burger και μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά που επιθυμείτε όπως bacon, μαρούλι, κρεμμύδι, τηγανητό αυγό, πίκλες κ.α.
Βασικό χαρακτηριστικό των αυθεντικών Αμερικάνικων burgers είναι ότι τα μπιφτέκια είναι σχετικά λεπτά, έχουν μόνο αλάτι και πιπέρι και ψήνονται πάνω σε πλάκα.
Για ομοιόμορφο μέγεθος και ψήσιμο χρησιμοποιούμε την Πρέσα για μπέργκερ της Broil King και τα ψήνουμε πάνω στην Μαντεμένια Πλάκα της Broil King.
Tip: η πρέσα για burger μας επιτρέπει να ετοιμάσουμε μπιφτέκια 3 διαφορετικών μεγεθών κρέατος με βάρος: 110g, 140g, 170g.
Συνταγή για Black Angus Double Cheeseburger
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
660 γρ κιμά από σπάλα black angus
3 ψωμάκια brioche
6 φέτες τυρί cheddar
Μαγιονέζα
Μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετούμε τη μαντεμένια πλάκα μέσα στο bbq, το ανάβουμε και κλείνουμε το καπάκι του για να ζεσταθεί καλά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια για τα burgers.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά από το μοσχάρι black angus, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε ελαφρά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 ίσες μπάλες και με τη βοήθεια της πρέσας για μπέργκερ φτιάχνουμε 6 ομοιόμορφα μπιφτέκια.
Το ιδανικό μέγεθος για κλασικό burger είναι το μεσαίο των 140 γραμμαρίων, αλλά όταν φτιάχνουμε διπλό μπέργκερ επιλέγουμε το πιο λεπτό των 110 γραμμαρίων.
Μόλις ζεσταθεί καλά το μπάρμπεκιου φρυγανίζουμε για λίγο τα ψωμάκια για να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο άρωμα.
Μετά τοποθετούμε πάνω στην πλάκα τα μπιφτέκια και σε 1 λεπτό τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Επειδή είναι λεπτά δεν χρειάζονται πολύ ώρα και θέλουμε να διατηρηθούν ζουμερά.
Τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα cheddar και τα ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
Βάζουμε το ένα μπιφτέκι πάνω στο άλλο ώστε να σχηματίσουμε 3 δίπλα μπιφτέκια, κλείνουμε το καπάκι του bbq και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Παράλληλα απλώνουμε λίγη μαγιονέζα στην κάτω πλευρά από τα ψωμάκια.
Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα και έχουν λιώσει τα τυριά τοποθετούμε κάθε διπλό μπιφτέκι πάνω στα ψωμάκια.
Προσθέτουμε λίγη μουστάρδα και κλείνουμε με το άλλο μισό ψωμάκι.
Σερβίρουμε τα πιο νόστιμα και ζουμερά black angus burgers με πατάτες τηγανιτές.
Τα ζουλάμε ελαφρά και εννοείται τα απολαμβάνουμε με τα χέρια!
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!