Σας έχουν περισσέψει μελομακάρονα από τα Χριστούγεννα; Αν ναι, δείτε την πιο γρήγορη και απολαυστική συνταγή για τα μελομακάρονα που περίσσεψαν με παγωτό.
Συνταγή για Μελομακάρονα που περίσσεψαν με Παγωτό
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
5-6 μεγάλα μελομακάρονα
1 μπολ γεμάτο παγωτό βανίλια
Εκτέλεση Συνταγής
Σε έναν πολυκόφτη multi βάζουμε τα μελομακάρονα και τα χτυπάμε για να γίνουν μια ενιαία ζύμη.
Tip: αν τα μελομακάρονα που έχουμε δεν είναι τόσο μελωμένα και το αποτέλεσμα είναι πιο ξηρό, προσθέτουμε σταδιακά λίγο μέλι μέχρι να αποκτήσουμε μία κολλώδη ζύμη.
Σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και πιέζουμε για να πάρει το σχήμα του και να φύγει όλος ο αέρας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις τη ζύμη από τα μελομακάρονα και πιέζουμε ώστε να πάρει το σχήμα από το μπολ. Το πάχος θέλουμε να είναι κοντά στο μισό εκατοστό.
Μετά γεμίζουμε τη φωλιά από τα μελομακάρονα με το παγωτό βανίλια, αφήνοντας περιμετρικά λίγη από τη ζύμη ώστε στο τέλος να καλύψουμε το παγωτό.
Tip: έχουμε αφήσει για 10 λεπτά το παγωτό εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και να μπορέσουμε να γεμίσουμε καλά το γλυκό μας
Βάζουμε το γεμιστό μελομακάρονο με το παγωτό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει το παγωτό αλλά και η ζύμη από τα μελομακάρονα.
Πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό από το μπολ, αφαιρούμε την μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με λίγο μέλι και καρύδια.