Αυτή τη συνταγή για Κέικ Μαρμπρέ Βανίλια Σοκολάτα θα τη λατρέψετε εσείς αλλά και όλη σας η οικογένεια! Μπορείτε να την ετοιμάσετε με απλά υλικά και να απολαμβάνετε ένα νόστιμο Κέικ Βανίλια Σοκολάτα όλη την ημέρα.
Συνταγή για Κέικ Μαρμπρέ Βανίλια Σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 8+
Υλικά Συνταγής
120 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ λευκή ζάχαρη
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 γεμάτες κτγ μπέικιν πάουντερ
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση Συνταγής
Το βούτυρο και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για αυτό τα βγάζουμε 1,5 ώρα πριν ξεκινήσουμε το Κέικ Μαρμπρέ.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ.
Tip: εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Στο τέλος προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο σε δόσεις καθώς χτυπάμε το μείγμα του κέικ στο μίξερ.
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, την τοποθετούμε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια ισχύ για ένα λεπτό και μετά την ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί βάζουμε πάλι τη σοκολάτα στα μικροκύματα για μισό λεπτό ακόμη και ανακατεύουμε πάλι.
Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με μία μαρίζ για πολύ λίγο ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα από βανίλια και σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ 24 εκατοστών και τοποθετούμε δύο κομμάτια λαδόκολλας, κάθετα μεταξύ τους και κομμένα στις διαστάσεις της φόρμας.
Αδειάζουμε το μείγμα του Κέικ Μαρμπρέ Βανίλια Σοκολάτα στη φόρμα και ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
Μετά τα πρώτα 35 λεπτά τρυπάμε το κέικ με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι και ελέγχουμε βγει καθαρό ή όχι ώστε να το βγάλουμε από το φούρνο ή να το αφήσουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε το Κέικ Μαρμπρέ Βανίλια Σοκολάτα να κρυώσει τελείως και μετά το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!