Η συνταγή για ψάρι σε κρούστα αλατιού είναι πολλή απλή και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει! Χρειάζονται μόνο λίγα βήματα και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο γευστικό.
Συνταγή για Ψάρι σε Κρούστα Αλατιού
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
3 λαβράκια των 500-600 γρ περίπου
1.000 γρ χοντρό αλάτι
400 γρ κανονικό αλάτι
4 ασπράδια
Λεμόνια
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τα λαβράκια, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες και το μαϊντανό σε μεγάλα κομμάτια.
Γεμίζουμε την κοιλιά τους με λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και φέτες λεμονιού.
Tip: Αν αγαπάτε το σκόρδο μπορείτε να προσθέσετε στην κοιλιά και λεπτές φέτες σκόρδου.
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη αλατιού μαζί με τα ασπράδια. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον χοντρό αλάτι έτσι ώστε το μείγμα να μπορεί να σταθεί πάνω στο ψάρι.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγο από το μείγμα του αλατιού και τοποθετούμε από πάνω τα ψάρια, χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο. Μπορούμε να τα ψήσουμε χωριστά σε μικρότερα ταψιά.
Καλύπτουμε τελείως τα ψάρια με όλο το μείγμα του αλατιού έτσι ώστε όταν ψηθεί το αλάτι να θωρακίσει το ψάρι και να κρατήσει όλη την υγρασία στο εσωτερικό του.
Ψήνουμε το ψάρι σε κρούστα αλατιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε το ψημένο ψάρι από το φούρνο και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να “σταθεί” πριν το ανοίξουμε.
Με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού σπάμε την κρούστα του αλατιού και την αφαιρούμε χωρίς να χαλάσουμε το ψάρι.
Με προσοχή αφαιρούμε την πέτσα έτσι ώστε να μην πέσει αλάτι από την κρούστα πάνω στο ψαχνό.
Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα σερβίρουμε μαζί με βραστά λαχανικά και λίγο λεμόνι.
Όταν το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε πόσο νόστιμο είναι το ψάρι σε κρούστα αλατιού!